Den Yzeren Arm gin


Den Yzeren Arm gin box

Over Den Yzeren Arm gin

Den Yzeren Armgin is een uniek en artisanaal product dat tot stand gekomen is in samenwerking met Stokerij De Moor te Aalst. Het idee voor het creëren van deze gin is ontstaan uit de ontdekking van de wereld van destillaten door Eli Noë. Dit door aan de slag te gaan met het trio van eau de vie van Basilius, Zwarte Zwaan en Galbert van Brugge, gestookt uit de gelijknamige bieren.

De receptuur is een originele blend die een mooie balans creëert tussen een klassieke gin (met zijn typische botanicals) en het destillaat van het bier Den Yzeren Arm (met zijn typische botanicals).

Proces:

 1. Een neutrale graanalcohol wordt geïnfuseerd met jeneverbessen, korianderzaad, engelwortel, citroenschil, kaneel, zoethout, paradijszaad, staartpeper, gember …
 2. Deze graanalcohol wordt na infusie gedestilleerd tot gin.
 3. Den Yzeren Arm wordt gedestilleerd en dit destillaat wordt geïnfuseerd met mosterdzaad van Wostyn te Torhout, fenegriek en Styrian Golding hop.
 4. Dit destillaat wordt na infusie gedestilleerd.
 5. Tijdens laatste stap wordt er een bijzondere blend gemaakt van
  1. de gedestilleerde gin
  2. het destillaat van Den Yzeren Arm (na eerste destillatie)
  3. het destillaat van Den Yzeren Arm (na tweede destillatie met infusie).

Aroma’s:
Den Yzeren Armgin heeft een uitgebreid boeket aan kruidige aroma’s. De aftrap wordt gegeven door de duidelijke aanwezigheid van de jeneverbessen, kaneel en zoethout. Nadien nemen de kruidige aroma’s van mosterzaad van Wostyn en fenegriek over die een lange afdronk creëren.

Aanbevolen tonic in combinatie met 3 à 4 cl gin:
Schweppes tonic original